Friday, March 13, 2009

INGIN MENJADI PENULIS(NOVELIS)?

entry-content'>

Jom sertai bengkel2 peulisan anjuran BUKUPRIMA.
Khas buat pembaca2 buku keluaran BP yg ingin menceburi bidang penulisan, anda dijemput untuk menyertai bengkel penulisan yang akan dikendalikan penulis2 tersohor tanah air.

Antara begkelnya:
1- BENGKEL PENULISAN BUKU KANAK2
2- BENGKEL PENULISAN NOVEL FIKSYEN
3- BENGKEL PENULISAN BUKU REALITI KEHIDUPAN.

Tarikh untuk kesemua bengkel di atas akan diberitahu nanti tetapi pastinya hujung minggu (Sabtu & Ahad). Dari 9 pagi - 5 petang bertempat di BUKUPRIMA SDN BHD.
Jika berminat, hantar maklumat ke alamat ini :
BUKU PRIMA SDN. BHD.,
BILIK 101 TINGKAT 1 LOT 7,
PERSIARAN SELANGOR,
SEKSYEN 15,
40200 SHAH ALAM,
SELANGOR DARUL EHSAN.

Maklumat di atas saya salin dari katalog milik BP. Saya sekadar mahu membantu rakan2 yg kepingin menjadi novelis, ada idea dan berminat tetapi tidak tahu cara bagaimana untuk penggarapan sesebuah manuskrip novel.

Penulis2 yg akan terlibat sebagai pendidik, tidak pula saya ketahui. Untuk pertanyaan lanjut, kawan2 blh bertanya sendiri kepada BP atau saya blh tolong panjangkan pertanyaan kawan.

9 comments:

Abang Long said...

TERIMA KASIH kerana buat makluman.

Teruskan perjuangan.

kak ila said...

terima kasih kembali abang long. abang long sihat? alhamdulillah. kak ila hanya nak tolong kengkawan yg sedang tercari2 ilmu untuk merealisasikan angan2 utk menghasilkan apa jua bentuk novel

chekdenoor said...

wah...bestnyer kalau chekdee boleh hadir....... cuma dalam masa terdekat ni......belum nampak ruang masa tu lagi.....simpan dulu keinginan ini.....dalammmm hati....heheheh

© Opah De said...

Nak datang tapi kena cari sponsor tiket kapal terbang dulu. Erm... novelis Aku Cinta Kyra kot sponsor... ngeh ngeh ngeh...

kak ila said...

chekdenoor... simpan dulu yek? lain kali mungkin ada kesempatan lagi.

Opah De... novelis ACK sponsor? kuang kuang kuang... siapa dia tu yek? nanti kak ila war2kan pada Ramlah Rashid tu. mintak dia sponsor.tapi Opah De usah berharap, RR tu tak berapa baik.hehehehe...

Emi said...

mmm.. menarik gak erkk.. why not kalau kita nak menambah ilmu.. kalau tak jadi journalist pun ianya boleh dijadikan pengalaman.. kak am, jgn lupa update date nya yer.. kalau ada kelapangan & kesenangan boleh laa joint..

kak ila said...

hai emi... selamat singgah. nanti kak am cuba upddate perkembangannya dari semasa ke semasa. setakat ni, belum dengar apa2 lagi dr pihak bukuprima. tarikh & penceramahnya mungkin masih rahsia atau masih di perbincangkan sesama mereka. nanti kak am tolong risikkan. selamat berkarya...

MYA MARJA said...

Assalamualaikum,
Menarik dan mengujakan! Boleh saya tumpang sekaki? :D

kak ila said...

blh je adik. jomlah... ilmu kan tak terhad di sekolah je? cikgu pun blh jadi murid, di setengah2 hal.


Free shoutbox @ ShoutMix